JEN
Training, coaching en therapie

Opleidingen


Naast het geven van coaching en therapie op het gebied van ACT, leidt ik hier ook mensen in op. Dit doe ik via StressWise Academy in Hilversum. Heb je interesse om te leren hoe je iemand kunt begeleiden op basis van ACT? Bekijk dan eens de onderstaande opleidingen.

ACT Basis
Deze korte ACT Basis opleiding is uitermate geschikt voor professionals waarbij coaching, begeleiding, therapie of training deel uitmaakt van hun rol, die zichzelf op professioneel vlak willen ontwikkelen. Middels de ACT Basis opleiding krijg je tools om cliënten, collega’s of leerlingen te begeleiden op basis van de methodiek Acceptance & Commitment Therapy. Je vergroot en verbreedt met deze praktische korte ACT opleiding je arsenaal aan methodieken met een van de meest populaire richtingen in de hedendaagse psychologie: ACT.

ACT Coach
De ACT Coach opleiding is een eenjarige coach opleiding, waarbij je je de basisbeginselen van ACT of Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt en leert ermee te werken. Je leert creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken en je krijgt volop de ruimte om ermee te oefenen. In de ACT Coach opleiding zet je bovendien een belangrijke en ingrijpende stap in het verbinden met jezelf en met je omgeving. Deze opleiding kan ook als vooropleiding dienen voor de opleiding ACT therapeut. Je kan je ook direct inschrijven voor de gecombineerde driejarige opleiding ACT & Psychosociaal therapeut, waarin zowel de ACT coach opleiding als de ACT therapeut opleiding in verwerkt is.

ACT & Psychosociaal Therapeut
De beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. De gehele opleiding bestaat uit twee afzonderlijke delen: de opleiding ACT Coach (jaar 1) en de opleiding ACT Therapeut (jaar 2 en 3). Na het eerste jaar van de opleiding kun je dus al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut en het behalen van het PSBK certificaat kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging zoals de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Met de juiste vooropleiding kun je vrijstelling krijgen voor het eerste jaar en mogelijk ook de PSBK. Zo kun je direct worden toegelaten tot de opleiding ACT Therapeut van twee jaar. De vooropleidingen die in aanmerking komen voor een vrijstelling kun je hier bekijken, deze staan in het rechter rijtje van het document. Zeker weten of je met jouw opleiding in aanmerking komt voor een vrijstelling? Mail dan je CV naar ons secretariaat op info@stresswiseacademy.nl.

ACT Therapeut
Je vindt het fijn om anderen te helpen en bent altijd op zoek naar zingeving en verdieping. De opleiding tot ACT Therapeut is een prachtige manier om deze doelen te verenigen. Tijdens de opleiding ontwikkel je jouw competenties als therapeut aan de hand van Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en methodieken die verenigbaar zijn met ACT. Na afronding van deze opleiding kun je je inschrijven bij de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheid (NFG) en kan je geheel zelfstandig als erkend therapeut aan de slag. Naast de afgeronde opleiding dien je hiervoor in het bezit te zijn van een PSBK certificaat. Sommige vooropleidingen bieden hier een vrijstelling voor, controleer altijd even of jouw opleiding hiertussen staat. Een lidmaatschap bij de NFG biedt onder andere de mogelijkheid voor je cliënten om bij bepaalde aanvullende pakketten gedeeltelijke vergoeding te krijgen.